Hoppa över navigation
  • Chef steaming fish in plastic box in a Bosch accent line oven with steam function

    Bosch accent | line

    – ugnar med ångfunktion

    Se alla ångugnarna här

    Hur använder man ångugnarna från Bosch accent line?

    Tack vare ånga gör de nya Bosch accent line-ugnarna med PerfectSteam Plus det enklare att laga snabbare och hälsosammare måltider. Den uppgraderade ångfunktionen säkerställer exakt temperatur och korrekt fukttryck på upp till 120 grader. Det ger dig en kortare förberedelsetid och tar ännu bättre hand om vitaminerna och mineralerna i din mat. Dessutom gör det det lättare att baka krispiga, fluffiga bakverk eller göra en saftig söndagsstek.

    Läs mer om Bosch ångugnar så att du enkelt kan ånga näringsrika, snabba måltider och få krispigt och fluffigt bröd.

    Den perfekta ingrediensen för perfekta matlagningsresultat: ånga

    Vad kan vara trevligare än doften av nybakat bröd – med en perfekt skorpa på utsidan och fortfarande fluffig på insidan? Eller en perfekt söndagsstek, saftig på insidan och krispig på utsidan? Det är enkelt när du använder ångfunktionerna i Bosch-ugnarna.

    Så här använder du ångfunktionerna:

    Recept på hembakat surdegsbröd

    Ingredienser till 1 limpa med ca 30 skivor:

    Färskt surdegsbröd serveras på ett bord

    Fördeg:
    50 g hemgjord surdegsstartare eller få den från ditt lokala bageri
    375 g rågmjöl (typ 1150)
    375 ml ljummet vatten

    Bröddeg:
    350 g rågmjöl (typ 1150)
    300 g vetemjöl (typ 405 eller 550)
    20 g torkad jäst
    1 msk honung
    250 ml ljummet vatten
    20 g salt

    Gör så här:

    1. Mata surdegen dagen innan: Blanda surdegsstartaren med rågmjöl och ljummet vatten i en skål. Låt stå i 24 timmar på en varm plats.
    2. Dagen efter: ta bort 50 g av surdegsblandningen och spara till annat bröd. Lägg i resterande surdegsblandning i en skål med resten av bröddegens ingredienser förutom saltet och knåda tills degen är slät. Täck över och låt jäsa i 40 minuter på en varm plats.
    3. Knåda ner saltet i den jästa degen, forma en limpa, strö lite mjöl i formen (eller använd bakplåtspapper) och lägg brödet ovanpå. Låt jäsa ca 30 minuter.
    4. Baka brödet enligt anvisningarna.
    5. Låt det färdiggräddade brödet svalna på galler.

    Inställning: Level 2
    Hot air: 220°C
    Steam addition: Level 3
    Baktid: 15 minuter

    Därefter:
    Hot air: 180°C
    Baktid: 50-60 minuter

    Receptet hittar du i Home Connect-appen bland massor av andra läckra rätter du kan prova!

    Läs mer om Bosch accent line: