
Ingredienser: (4 pers)
- 2kg mjölig potatis
- Salt1/2 tsk
- Bikarbonat ca 4gr
- 5 matskedar (75 ml) extra jungfruolja
- Plockade rosmarinblad
- 3 medelstora vitlöksklyftor
- Nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Ställ ugnen på 220 gr 4D varmluft
- Skala och dela potatisen i 4 delar koka med hjälp av koksensor (100gr) tillsätt salt och bikarbonat.
- Under tiden häll olivolja i en medelvarm stekpanna och tillsätt vitlök och Rosmarin.
- Koka, rör om och skaka panna hela tiden tills vitlök bara börjar bli gyllene, ca 3 minuter sila oljan ned i en skål.
- När potatisen mjuk häll av den och låt ånga av ordentligt.
- Häll potatisen i skålen med olja och skaka runt dem tills ett tjockt lager potatisliknande pasta har byggt upp på potatisbitarna.
- Överför potatis till en stor bakplåt och separera dem, sprida dem jämnt ut.
- Sätt in dem i ugnen i ca 20 minuter. Använd en tunn, flexibel metallspatel för att lossa alla fasta potatisar, skaka plåten och vänd potatis.
- Fortsätt rosta tills potatisarna är djupa bruna och skarpa överallt, vrid och skaka dem några gånger under tillagningen, 30 till 40 minuter längre.
- Överför potatis till en stor skål och tillsätt vitlök/rosmarinblandning och malet persilja. Kasta runt och krydda med mer salt och peppar efter smak.
- Servera omedelbart.
Ångugn - Crème brûlée
Se receptEn riktigt klassisk och lyxig efterrätt.
Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Se receptAtt laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.
Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
Se receptEn spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.
Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Se receptÅnga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.
Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
Se receptEn riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!