KampanjerInspiration till mat och matlagningÅngugn - ReceptUgn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
Ingredienser: (4 pers)
- Kyckling filéer
- Salt
- Peppar
Tillbehör:
- Sous Vide Tomater
Rödvinssås:
- 200 gram smör
- 1 liter rödvin,
- 1 dl kalvfond,
- 1 dl socker.
GÖR SÅ HÄR
- Skölj av kycklingfiléerna, torka av dem.
- Sätt på steksensorläge nr 4 och bryn kycklingen lätt runt om.
- Låt svalna lite.
- Vakuumpacka dem sedan och därefter sätter ni igång en ångugn, 100 procent ånga och 65 grader. Kycklingen ska ligga inne ca 2 timmar.
- Ta ut dem och torka av filéerna, salta och peppra innan ni steker på dem på hög temperatur i en gjutjärnspanna.
- Pannan ska vara väldigt varm och kycklingen steks i MAX 1 minut per sida, gärna lite mindre.
För rödvinssåsen:
- Smält FÖRSIKTIGT ner smöret, får inte KOKA.
- Rör ner sockret tills det lösts upp, tillsätt kalvfond och rödvinet och koka ner tills 2 dl återstår.
Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Se receptRiktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft
Ångugn - Crème brûlée
Se receptEn riktigt klassisk och lyxig efterrätt.
Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Se receptAtt laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.
Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
Se receptEn spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.
Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Se receptÅnga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.