
Ingredienser: (6 pers)
- 6 äggulor
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl standardmjölk
- ¾ dl socker
- 1 dl råsocker
GÖR SÅ HÄR
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen.
- Blanda grädde, mjölk, vaniljstång och strösocker i en kastrull, låt det koka upp och koka ett par minuter.
- Ta sedan bort vaniljstången.
- Vispa upp äggulorna i en bunke, häll sedan den kokande gräddmjölken droppvis över gulorna under ständig vispning, häll upp krämen i formarna, se till att få med vaniljkornen som annars lätt ligger kvar i botten av bunken, täck varje form noga med plastfolie.
- Baka i ångugnen, 85 grader och ca 30- 35 minuter. Ta ut och låt svalna i kyl.
- Innan servering, strö ett tunt lager råsocker över och bränn av med brännaren.
Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Se receptRiktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft
Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Se receptAtt laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.
Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
Se receptEn spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.
Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Se receptÅnga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.
Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
Se receptEn riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!