Guider & inspirationKöksapparater - guider och artiklarMatlagning - guider och artiklarGuide: Bli en mästerkock med Sous Vide


Perfekta resultat med Sous Vide-matlagning
"Sous Vide" betyder "under vakuum" och innebär att man lagar vakuumförseglad mat i ett vattenbad. Vatten överför värme 23 gånger snabbare än luft, vilket säkerställer jämn matlagning. Njut av mört kött, perfekt tillagad fisk och smakrika, näringsrika grönsaker. Det är bara att krydda, dammsuga och laga mat!

Hur man använder en Sous Vide
- Förvärm vattenbadet till önskad temperatur.
- Krydda maten lätt med salt, peppar, örter eller marinad.
- Förslut maten i en vakuumpåse och sänk ner den och koka i vattenbadet under den rekommenderade tiden.
- Valfritt: Bryn köttet i en het panna för en krispig finish innan servering.
Fördelar med Sous Vide

Kan jag inte bara sätta ugnen på önskad temperatur och få samma resultat?
Med en traditionell ugn kan det vara svårt att uppnå en exakt temperatur och har du en äldre modell med mekaniska vred kan temperaturen skilja med så mycket som +/- 20°C. Sous Vide är därför perfekt för dig som önskar precision ut till fingerspetsarna där temperaturen inte svänger mer än 0,1 – 0,5 grader. Med Sous Vide kan du alltså välja en mycket lägre kärntemperatur än du är van vid, eftersom du har möjlighet at hålla den låga temperaturen i köttet under en längre period.
